Cara mudah tingkatkan trafik lama web

Published on August 27, 2020 at 4:41:22 PM GMT+8 by Administrator

Beberapa cara untuk meningkatkan trafik laman web


Cara mudah tingkatkan trafik lama web

Mengapa pentingnya meningkatkan trafik laman web?

Trafik laman web merupakan petunjuk penting dan pemacu pertumbuhan perniagaan. Ia dapat membantu anda untuk:

• Melihat sejauh mana pemasaran anda berfungsi.

• Mengumpulkan pandangan tentang khalayak anda untuk membuat keputusan.

• Meningkatkan kredibiliti SEO dan mesin pencari anda.

• Menjana lebih banyak petunjuk, tingkatkan penukaran, dan dapatkan lebih banyak pelanggan.

Namun, untuk mendapatkan faedah ini, memerlukan trafik ke laman web anda dengan cara yang betul, dan tumpuan untuk mengarahkan trafik yang berkualiti. Dalam siaran ini, kami akan membahas cara percuma untuk mengarahkan trafik ke laman web anda dengan cara yang mempengaruhi garis bawah anda.


Trafik percuma vs trafik berkualiti

Trafik ke laman web anda membantu meningkatkan kedudukan anda yang seterusnya menghasilkan lebih banyak trafik, tetapi anda ingin memastikan bahawa peningkatan trafik juga dikaitkan dengan peningkatan penglibatan. Sekiranya trafik anda meningkat tetapi kadar penukaran anda menurun, anda tidak membawa trafik yang betul.

Terdapat beberapa cara untuk mengoptimumkan laman web anda untuk penukaran — seperti dengan memasukkan ajakan bertindak dan borang tangkapan petunjuk di tempat yang tepat, memberikan maklumat yang dicari oleh pengunjung anda, dan menjadikan navigasi mudah dan intuitif. Tetapi langkah pertama adalah menarik pengunjung yang betul ke laman web anda sejak awal. Matlamat anda ketika datang ke trafik laman web adalah untuk mendorong pengunjung yang lebih berkelayakan ke laman web anda. Iaitu, mereka yang kemungkinan besar akan bertukar menjadi petunjuk dan pelanggan.


Saluran yang mengarahkan trafik berkualiti ke laman web anda

Tidak ada satu alat yang menghasilkan trafik laman web percuma dan berkualiti tinggi ke laman web anda. Sebaliknya, terdapat gabungan saluran yang bekerjasama untuk mendorong pengunjung. Ada yang memerlukan usaha, ada yang memerlukan masa, dan ada yang memerlukan wang. Beberapa strategi dan saluran yang mendorong trafik ke laman web anda termasuk:

• Senarai direktori dalam talian

• SEO di halaman

• SEO di luar halaman

• E-mel

• Media sosial

• Iklan dalam talian

• Blogging

Di bahagian seterusnya, kita akan melihat lebih terperinci mengenai kaedah yang paling berkesan (dan boleh dipercayai) untuk meningkatkan trafik laman web secara percuma.


Cara percuma untuk meningkatkan trafik laman web dari Google

1. Melaksanakan penyenaraian perniagaan saya di Google secara percuma

Adakah anda tahu bahawa penyenaraian Perniagaan Saya di Google yang dioptimumkan mendapat 7 kali lebih banyak lawatan daripada yang tidak lengkap? Jangan lupa bahawa penyenaraian anda memaut ke laman web anda, jadi ini adalah kaedah terbaik untuk mendapatkan lebih banyak trafik ke laman web anda.

Perlu diingat juga bahawa Google semakin pintar dan hasilnya lebih baik. Sekiranya penyenaraian anda memberikan semua maklumat yang perlu diambil oleh calon pelanggan, mereka mungkin akan meninggalkan laman web anda dan menghubungi / mengunjungi perniagaan anda secara langsung — bahkan lebih baik daripada lawatan laman web!


2. Melaksanakan SEO di halaman

Terdapat banyak taktik SEO yang dapat anda lakukan di setiap halaman laman web anda untuk meningkatkan kedudukan mereka di mesin pencari dan mendapatkan lebih banyak pengunjung. Ini termasuk menghasilkan kandungan berkualiti tinggi yang dicari oleh khalayak anda, dan menulis deskripsi meta ringkas untuk halaman anda. Penerangan meta muncul di bawah URL anda dalam hasil carian. Mengetahui apa halaman dan apa yang akan menghasilkan klik menjadikan pengguna lebih cenderung untuk melakukannya. Taktik SEO di halaman seperti ini adalah percuma, tetapi memerlukan sedikit masa. Untuk bantuan lebih lanjut mengenai SEO di halaman, periksa entri blog ini: Faktor Peringkat Google: SEO Dalam Halaman vs Luar Halaman.


3. Senaraikan laman web anda dalam direktori dalam talian

Cara lain untuk meningkatkan trafik ke laman web anda adalah dengan disenaraikan dalam direktori dalam talian percuma dan laman web tinjauan. Untuk sebahagian besar laman web ini, profil anda akan mempunyai pautan ke laman web anda, jadi secara aktif mengemas kini senarai ini dan mendapat ulasan positif kemungkinan akan menghasilkan lebih banyak trafik laman web. Selain itu, banyak direktori seperti Yelp mempunyai kuasa domain yang kuat di Google. Ada kemungkinan laman Yelp percuma perniagaan anda mendapat kedudukan tinggi untuk carian yang relevan.


4. Membina pautan berbalik

Pautan berbalik adalah pautan ke laman web anda dari laman web lain. Pautan balik dari pelengkap perniagaan atau industri yang berpengaruh tidak hanya akan menjadikan perniagaan anda di hadapan khalayak yang lebih besar, tetapi juga akan mendorong trafik yang berkelayakan ke laman web anda. Sebagai tambahan, Google menggunakan pautan balik dan akan meningkatkan kepercayaannya terhadap perniagaan anda jika melihat laman web lain yang dipercayai menunjuk ke laman web anda. Lebih banyak kepercayaan dari Google membawa kepada kedudukan yang lebih tinggi, yang menyebabkan lebih banyak trafik. Dapatkan perhatian di Google secara percuma dengan pautan balik berkualiti.


5. Hantarkan post dan berita anda di media sosial

Media sosial adalah salah satu alat pemasaran percuma yang paling popular di sekitar, dan berperanan dalam mendorong trafik ke laman web anda. Gunakan Facebook, Instagram, dan LinkedIn untuk mempromosikan catatan blog dan halaman berguna lain di laman web anda. Dengan cara ini anda dapat mengubah khalayak media sosial anda menjadi pelawat laman web, dan menarik trafik dari rangkaian mereka jika anda menyiarkan kandungan yang boleh dibagikan. Membuat kandungan berguna adalah percuma, dan tidak sesulit yang disangka. Anda adalah pakar dalam produk / perkhidmatan anda; tugas anda adalah mempermudahkannya untuk khalayak anda.